Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Škrlat so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Podjetje Timplus d.o.o., Trata 8a, 1235 Radomlje (prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Smo zavezanci za DDV.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1.) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

2.) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

3.) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

4.) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

5.) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

6.) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza. Vse cene so izražene v EUR(Evrih).

7.) način plačila in dostave

8.) časovno veljavnost ponudbe

9.) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine. Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Postopek nakupa in dobavni roki

Ker v Spletni trgovini Škrlat ponujamo unikatne izdelke (artikle), pomeni, da so na voljo v le po en kos (razen v primeru naročila večih izdelkov).

 Pri vsakem artiklu je pod opisom navedeno ali je izdelek na zalogi.

– Dobava: Na zalogi, pomeni, da se izdelek hrani na sedežu trgovine in ga je potrebno le še odposlati.

– Dobava: Do 7, 10 , 14,…delovnih dni, pomeni, da izdelek v določenem roku prejmete po pošti.

Pri samem nakupu ( V košarico) ali naročilu (Oddaj naročilo), je postopek popolnoma identičen. S klikom na črn gumb ( V košarico) artikle naberete v košarico. Tu izveste skupni znesek nakupa in okvirni strošek dostave. Končni strošek dostave boste prejeli po elektronski pošti, ko bo vaše naročilo odposlano (glede na težo, velikost, krhkost,…).

Ko ste z nabiranjem artiklov končali, klinite gumb Na blagajno in s tem ste že v fazi oddaje naročila.

Tukaj vpišite vse potrebne podatke, katere potrebujemo, da vam pošljemo vaš paket. Prosimo, bodite natančni pri vpisovanju podatkov.

Še enkrat preverite pravilnost vaših oddanih podatkov, artiklov, ki jih boste naročili, če so njihove barve in velikosti pravilne ter zaključite nakup s klikom na Predogled nakupa. Tu se še enkrat izpišejo vaši podatki in vsebina naročila. Nakup zaključite s klikom na gumb Zaključi nakup.

Na vaš mail boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi, razen izdelkov, pri katerih je to jasno označeno. Pridružujemo si pravico od odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. Za nakup se ni potrebno registrirati!

 Način plačila

Kupci lahko naročilo plačajo po povzetju. Možen je tudi osebni prevzem v Kamniku po predhodnem dogovoru in plačilu naročila. Plačilo se izvede po predračunu, ki je poslan preko elektronskega sporočila. Plačilo je možno izključno v enkratnem znesku. Prednaročila se plačajo vnaprej. Blago je dostavljeno v dogovorjenem času. Pridružujemo si pravico, da se časovni rok podaljša, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili. Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3-je delovni dnevi.

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju bo vaš paket posredovan v najkrajšem možnem času, znesek pa boste poravnali poštnemu uslužbencu. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu. Pomembno: pri plačilu po povzetju vam bo poštni uslužbenec dodatno zaračunal strošek transakcije prevzetega denarja (podobno kot vam to zaračuna banka ali pošta pri plačilu položnic).

Cene

Vse cene so izražene v EUR. Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V ceno ni vključen strošek dostave.

Rok veljavnosti akcijske ponudbe

Če ni drugače določeno pri opisu izdelka, akcijska ponudba velja do razprodaje zalog. Po razprodani zalogi je izdelek umaknjen – ni viden v ponudbi.


Dostava in stroški dostave

Blago, naročeno v Spletni trgovini Škrlat, gre na pot v najkrajšem možnem času. Ponavadi še isti dan. Ko je naročilo odposlano, kupca o tem obvestimo po elektronski pošti. Poleg zneska nakupa, dodamo tudi strošek dostave. Če kupec želi prevzeli blago na Cankarjevi cesti 3, 1240 Kamnik, stroška dostave ne dodamo. Končna dostava je odvisna od ponudnika poštnih storitev – običajno en do dva delovna dneva po oddaji naročila. Usluge dostave nam opravlja Pošta Slovenije. Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.


Varnost podatkov

Podjetje Tim plus d.o.o. (blagovna znamka Škrlat), se v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje naročenih izdelkov, računov in ostalo potrebno komunikacijo. V primeru, da je uporabnik podal soglasje se ti osebni podatki lahko uporabljajo tudi za namen pošiljanja informativnega gradiva in ponudb. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da svojega uporabniškega imena in gesla ne posreduje tretjim osebam ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Uporabnik soglaša, da spletno mesto skrlat.si lahko uporablja njegove podatke (ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo ter državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s skrlat.si) izključno za lastne potrebe, katere hrani za nedoločen čas.

Kupoprodajna pogodba

Prodajalec kupcu, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Prodajalca in je kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Kupoprodajna pogodba med Prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Prodajalca kot za kupca.

Vračilo blaga in reklamacije

Kupcu pripada pravica, da v roku 8-ih dni podjetju Tim plus d.o.o. (preko elektronske pošte) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Vračilo plačila mora prodajalec opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30-ih dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če prodajalec  zamudi z vračilom plačil, mora kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude vračil. Če je kupec  znesek ali blago že prejel in od pogodbe odstopil, mora prejeto vrniti prodajalcu v 30-ih dneh po sporočilu. V tem primeru kupec nepoškodovano blago pošlje v originalni embalaži, PRIPOROČENO na svoje stroške, na naslov podjetja Tim plus d.o.o., Trata 8a, 1235 Radomlje. Stroška poštnine (dostave) vam ob vračilu blaga ne povrnemo. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca.


Avtorske pravice

Vsa vsebina na spletni strani Škrlat je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logo, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja Tim plus d.o.o. Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last podjetja Tim plus d.o.o.

0
    0
    Košarica
    Tvoja košarica je praznaNazaj v trgovino