Želja po slikanju na tekstil se je začela s srednjo šolo, ko sem začela hoditi v Ljubljano in tam odkrila barve za tkanine. Za svoje prijatelje in zase sem začela izdelovati unikatne poslikave na majicah. S tem se je pravzaprav začelo, s personaliziranimi, unikatnimi majčkami. Vsi prijatelji so bili vedno zadovoljni z idejami, napisi in motivi, kar me je napolnilo z energijo, me gnalo naprej, da sem začela slikati tudi na druge stvari. Moda me je vedno zanimala in začela sem sanjati o svoji blagovni znamki.

Med šolskimi počitnicami sem delala in si s prisluženim denarjem kupila prvi šivalni stroj. Še danes vidim mojega očeta, kako me je pogledal, ko sem rekla, da si bom kupila šivalni stroj… on je seveda pričakoval, da si bom kupila avto in ga s tem osvobodila njegove taxi službe :))) vedno me je moral voziti naokoli.

Slikanje na tekstil me je vedno bolj navduševalo. Z nakupom šivalnega stroja so sledile prve razstave unikatnih majic, ki sem jih sama šivala. Znanja šivanja sicer nisem imela, zato je bilo vse skupaj eksperimentalno in še toliko bolj zabavno. Zgodilo se je ogromno zapletov, ki sem jih sproti reševala in se s tem veliko naučila.

 

Včasih odkrivaš tudi toplo vodo 🙂

 

Ideja o lastni blagovni znamki je dozorela in začela sem ustvarjati unikatne poslikave na tekstil oziroma izdelke manjših količin, poleg majic najprej zanimive toaletke in plažne torbe, nato puloverje in nahrbtnike. Kolekcija se je dopolnjevala s predlogi in željami strank po unikatnih izdelkih ali izdelkih manjših količin. Motive sem začela povezovati, tako lahko danes kupite različne komplete kopalk, brisač za plažo, plažnih torb in toaletk. Poleg zanimivih daril oziroma izdelkov za ženske ponujam tudi majice, kratke hlače, pasove in puloverje za moške. Vse je zasnovano tako, da se lahko par poveže tudi s kombinacijo motivov in barv različnih majic, pasov in puloverjev.

Moja strast pa je tudi topel, prijazen, s soncem in naravo povezan dom, v katerega se vedno radi vrnemo in se v njem dobro počutimo. Prav zato sem oblikovala okrasne blazine z različnimi napisi ter kuhinjske krpe in predpasnike z enakimi motivi. Zame je pomembno, da tudi s temi izdelki pokažemo naše razpoloženje oziroma pokažemo, kaj nam je v našem domu pomembno. Seveda poleg zelenja in rož, ki nam pričarajo naravo in nas po dolgem, aktivnem dnevu sprostijo. Tudi tega v mojem domu ne manjka…

Veliko ljudi me vpraša tudi, kako je moja blagovna znamka dobila ime Škrlat. Od nekdaj mi je bilo všeč ime Scarlett, res lepo zveni in podobo zveni v slovenščini Škrlat. Ko pa sem prebrala še o škrlatni barvi, kako so jo včasih pridobivali iz sline polža škrlatnika, ki se je na soncu spremenila v škrlatno barvo, sem takoj vedela, da je to ime zame. Polž škrlatnik je bival v sredozemskem morju, sama pa sem noro zaljubljana v morje, sonce in veter. Vem, to se vidi tudi iz motivov in stila slikanja na tkanino.

0
    0
    Košarica
    Tvoja košarica je praznaNazaj v trgovino